...

Rijervaring opdoen? Is het ervaren en leren kennen van de weg tijdens het rijden. Immers, op een gegeven moment moet autorijden natuurlijk aanvoelen en hoef je niet meer te denken “Oh, hoe moet ik weer schakelen?”. of ‘oh stress, daar gaan we weer’. Dit leer je door veel te rijden, maar er zijn ook oefeningen met en zonder auto die je rijervaring opdoen kunnen verbeteren. Lees de blog hieronder voor oefeningen die je kunnen helpen.

 

Verhoog uw rijervaring met de roze pasje.

 

Als je de roze pas hebt en je hebt een mooie auto, dan moet je die natuurlijk gebruiken. Als oefening om in alle situaties achter het stuur de controle te behouden, kunt u de volgende leuke activiteiten uitvoeren om uw verbeterde rijervaring te verbeteren:

• Klik op de kaart: gebruik Google Maps of een oude wegenkaart en kies een willekeurige locatie op de kaart. de kaart van Nederland. Ga er met een vriend heen als passagier. Dit leert u hoe u uw rijervaring op onbekende wegen kunt verbeteren, en brengt u naar een plek waar u waarschijnlijk nog nooit eerder bent geweest.

• Een rondleiding door een benzinestation maken: definieer vooraf een type uitdaging waarbij u en een vriend drie tot vijf verschillende benzinestations bezoeken. Hier proef je de kwaliteit van de koffie en beoordeel je deze met een cijfer. Onderweg tanken om op een speelse manier te kunnen genieten van deze rijervaring.

 

Plan een stedentrip in een Europese hoofdstad

 

Een stap verder dan de speldenprik op de kaart van Nederland is het boeken van een reis naar de stad. Maar dit geeft je meteen veel rijgevoel, want je rijdt een flink aantal kilometers tegelijk. Leer ook rijden op onbekende wegen. Bepaal vooraf hoe ver je wilt rijden, want je kunt natuurlijk ook een stad kiezen om te rijden wanneer je naar onze buurlanden België, Luxemburg of Duitsland reist.

maar onder begeleiding van een deskundige gaat een rij instructeur een heel eind om dit soort rijervaring opdoen te bieden om de angst voor autorijden weg te nemen. Je zult merken dat je na het volgen van een driftcursus niet meer bang bent om achter het stuur te kruipen!  Train ook uw eigen rijvaardigheid door ’s nachts te leren rijden op de weg.

Rijervaring opdoen

Verbeter uw rijervaring zonder de roze pasje. Als je nog geen rijbewijs hebt, kun je natuurlijk niet oefenen met echt autorijden als je geen rij instructeur aan je zijde hebt. Er zijn echter oefeningen die je kunnen helpen om veel meer drive te krijgen. Verkeerskennis en -ervaring Dit zijn:

Test uw dashboardkennis:

 

Ga in een geparkeerde auto zitten en laat een ervaren chauffeur u vragen stellen over het dashboard en alle knoppen erop.Laten we eens kijken hoeveel je er goed kunt krijgen en wat je al weet! Dit zal je zeker helpen tijdens het rijden omdat je al weet waar alles zich in de auto bevindt en je je veel meer kunt concentreren op wat er voor je op de weg gebeurt.

Kijk onder de motorkap:

 

welke onderdelen zijn er? Dit kunt u voor of na uw rijexamen vragen. Bekijk het eens met iemand die de onderdelen kent en duidelijk kan uitleggen hoe de automotor werkt.

Test je verkeersperceptie:

 

Rijervaring opdoen met een ervaren chauffeur en spreek van tevoren af ​​dat je elkaar moet vertellen of ze moeten vertragen, stoppen, vertragen of gewoon door moeten rijden. Je beoordeelt nog steeds zelf wat je moet doen. maar kunt u dat uitleggen en vervolgens aangeven of u wel of niet gelijk heeft in wat u zegt? Aangezien dit gedeelte over gevarenperceptie wordt weerspiegeld in je kennistest en op de weg, is oefenen in het echte leven een geweldige opstap om meer te rijden

Pass een keer in andere voertuigen:

 

klinkt gek, maar meerijden als passagier in auto een heel ander voertuig (bijvoorbeeld een tractor, een vuilniswagen of een vrachtwagen) en let vooral op de besturing. Bepaal dan zelf wat de grootste verschillen zijn in een te besturen auto.Hoe leer je andere weggebruikers (en hun snelheid) beter begrijpen • Visualisatie en games: Door te visualiseren hoe je rijdt, leer je het ook. Het helpt ook om te zien hoe andere mensen rijden. En tv of games kunnen je daarbij helpen. voel je als een racer. Vooral vandaag kun je zeer realistische games spelen. Neem het serieus en probeer niet te vallen!

Rijervaring opdoen

Waarom is het zo belangrijk om de rijervaring opdoen te ontwikkelen?

 

Het daadwerkelijk ontwikkelen van de rijervaring is iets wat je altijd doet als je rijlessen volgt bij rijschool Utrecht. Je oefent elke les in situaties die je onderweg tegen kunt komen, waardoor je rij kennis en -vaardigheden worden uitgebreid. Als u niet zo vaak rijdt, kunt u uw rijvaardigheid en vermogen verliezen, waardoor u onveilig wordt en sommige mensen zelfs bang worden om te autorijden.

Kun jij niet langer wachten? Met een spoedcursus rijbewijs Utrecht heb jij in no-time je rijbewijs.