...
Tijdens het praktijkexamen beoordeelt een examinator niet of dat je foutloos kan rijden. Hij ziet er wel op toe dat je voldoende kennis heb opgebouwd en voldoende rekening houdt met alle andere verkeersdeelnemers. Daarnaast is het belangrijk dat hij ziet dat je daarbij veilig en zelfstandig kunt handelen, en keuzes kunt maken in het verkeer. De belangrijkste punten die tijdens je praktijkexamen ook naar voren komen zijn:

  • Hoe beheers je de auto goed?
  • Hoe is jouw kijkgedrag tijdens het rijden?
  • Verleen je op een goede manier voorrang?
  • Haal je in op de juiste wijze? En vorm je geen gevaar voor mede weggebruikers?
  • Het in- en uitvoegen, gebeurt dat met de juiste snelheid met veel zekerheid en op een veilige manier?
  • Hoe benader je kruispunten en de rotondes?

Praktijkexamen bij rijschool Troy

In jouw praktijkexamen krijg je genoeg tijd om te laten zien dat jij een veilige en zelfstandige bestuurder bent! Daarbij is perfectie niet het vereiste en verwachten ze geen ervaren bestuurder, het is namelijk nog niet lang geleden dat jij met jouw eerste rijles bent begonnen. Er wordt juist gekeken naar het handelen bij de alledaagse situaties die zich in het verkeer voordoen. Hoe reageer jij daar op en hoe ga jij daar mee om?
Raak je dan in paniek of neem jij de tijd om de situatie op een veilige manier af te handelen en kun je uitleggen waarom je een bepaalde beslissing hebt genomen? Heb je dit alles voldoende onder controle tijdens de rijlessen dan ben je zeker klaar voor je praktijkexamen! En de examinator van het CBR kan dan na afloop van je praktijkexamen niets anders zeggen: Gefeliciteerd jij bent geslaagd!!
Wil jij ook direct beginnen met het behalen van jouw rijbewijs of spoedcursus rijbewijs? Neem dan een kijkje bij rijschool Utrecht.

Welkom bij Autorijschool Troy, waar we streven naar het vormen van veilige en zelfstandige bestuurders. Onze focuspunten zijn:

1. Veiligheid Eerst, bij Autorijschool Troy staat jouw veiligheid bovenaan. Onze instructeurs leren je defensief rijden en de nodige reflexen ontwikkelen om onverwachte situaties beheerst aan te pakken.

2. Zelfverzekerdheid achter het stuur, wij bouwen jouw zelfvertrouwen op met gestructureerde lessen en praktische oefeningen, zodat je met volle zekerheid de weg op gaat en elke uitdaging aankunt.

3. Milieubewust rijden, autorijschool Troy promoot milieuvriendelijk rijden. Leer efficiënt omgaan met brandstof en verminder jouw ecologische impact voor een duurzame toekomst op de weg.

4. Verkeersregels en inzicht, een grondige kennis van verkeersregels en inzicht in het verkeer zijn bij ons prioriteit. Je leert niet alleen de regels, maar ontwikkelt ook het inzicht voor veilige navigatie.

5. Praktijkgerichte lessen, onze lessen zijn direct toepasbaar. Van parkeertechnieken tot complexe verkeerssituaties, we bereiden je voor op alle aspecten van het rijden in de echte wereld.

Kies Autorijschool Troy en ontdek de weg naar een zelfverzekerde, veilige bestuurder!