...

Hoe schade auto te voorkomen? als u net een nieuwe auto heeft gekocht en er lang van wilt genieten, wees dan verstandig met uw rijstijl en houd uw auto gezond.Je hebt er dus lang plezier van. Geef toe aan deze slechtste gewoonten en schop je kont!

Shifter Bracket Ziet eruit als de ideale armsteun, maar de shifter is  voor iets anders. Helaas heeft dit een negatief effect op de slijtage van uw versnellingsbak, omdat de druk die u op de hendel uitoefent ervoor zorgt dat de delen van de versnellingsbak tegen elkaar drukken, wat slijtage bevordert.

 

Schade aan auto voorkomen bij misbruik van de koppeling

 

In principe heb je de koppeling alleen nodig bij het schakelen of remmen tot stilstand. Ook laten veel rijders de koppeling niet ver genoeg los. Hij hoort vaak een schreeuwend geluid als hij begint. Dat is geen goed voorteken.Je hebt waarschijnlijk je koppelingsplaat versleten. Dit is een zeer dure reparatie. Laat je koppeling dus altijd volledig intrekken. Het “stopmoment” overslaan Een klein cruciaal moment. Als je auto achteruit rolt en je besluit meteen gas te geven om vooruit te gaan, niet zo slim. Het is belangrijk om even te pauzeren bij de overgang van voor naar achter en vice versa. Waarom? U wilt slijtage voorkomen en alle beetjes helpen!

 

Negeer waarschuwingen lichten

 

Uw auto geeft een oranje of rood lampje op het dashboard weer. Het is meestal geen goed teken en zeker geen reden om het te negeren. Is er een oranje “servicelampje”?“ Er is dus zeker iets mis met je auto, al kun je nog wel even rijden. Staat er een rood stoplicht? Dat betekent  dat u de auto direct moet parkeren.

Meer tips schade auto te voorkomen

Zet de motor af en probeer erachter te komen wat het probleem is.” Is er iets niet ernstig toch? Dan merk je het meteen. Rijden onder toeren Verlies het vermogen van uw motor niet. Altijd met een te laag toerental rijden (onder 2000) vervuilt de motor. Als gevolg hiervan verlies je pk’s en kom je op een zwakke motor  te zitten. Het is onmogelijk om te veel bochten te maken. Er is  een limiet voor elke auto. Dus druk gewoon hard op  het pedaal  om de kracht op gang te houden!

schade auto te voorkomen

Klaar voor de weg?

 

Heb je jezelf betrapt op een van de slechtste gewoonten? Bij Rijschool Utrecht bereiden we je graag voor om goed voorbereid de weg op te gaan. Autorijden is heerlijk. Denk bijvoorbeeld  aan tochten door de McDrive. Ook onderweg begeleiden we je graag goed. Ook tijdens de rijlessen kunnen onze instructeurs je alles vertellen. Nog op zoek naar een betrouwbare rijschool? Bekijk dan onze voordelige lespakketten!

snelheidsmeter lesauto | schade auto te voorkomen

Wilt u schade aan uw auto voorkomen? Neem dan geen risico’s en rijd verstandig. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan uw rijstijl en de gezondheid van uw auto. Door goede gewoonten aan te nemen, kunt u lang genieten van uw nieuwe auto. Wees voorzichtig met uw shifter bracket, vermijd misbruik van de koppeling en negeer nooit waarschuwingslichten op het dashboard. Rijd niet constant met een te laag toerental en wees bewust van de limieten van uw auto. Bij Rijschool Utrecht bereiden we u graag voor om veilig de weg op te gaan. Met onze begeleiding en deskundige instructeurs kunt u genieten van autorijden zonder schade aan uw auto. Ontdek onze voordelige lespakketten en kies voor een betrouwbare rijschool.

Je auto is niet alleen een vervoermiddel, maar vaak ook een waardevol bezit waar je trots op bent. Het voorkomen van schade aan je auto is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor je gemoedsrust. Een goed onderhouden auto is een gelukkige auto. Volg het aanbevolen onderhoudsschema en laat eventuele problemen snel verhelpen. Regelmatige controle voorkomt onverwachte technische storingen.