...

Weet jij ook de Nederlandse auto regels uit je mouwen? Goed gedaan! Er zijn in andere landen zulke vreemde regels dat we in Nederland eigenlijk heel normaal vinden. We vinden deze regels grappig, maar vooral vreemd in andere landen Goed om te weten als je een reis naar het oost buren van plan bent of gewoon lekker doorleest.

Gekste verkeersregels

Ziekste verkeersregels wereldwijd

1. Duitsland staat mondiaal beroemd voor haar snelwegen zonder snelheid beperkingen. Wist je dat het verboden mag zijn bij wegens hard gaat remmen én dat jij daar dus enkel toestemming krijgt als er een uiterste noodsituatie is.
2.Er is ook een land in Cyprus waarbij je absoluut niet zonder handen het stuur mag gaan rijden. De regels zijn erg streng dat zowel geen glas water mag nemen bij het warme zomer weer.

3. Het kost jouw bij Rusland ruw weg vijftig euro indien jouw inclusief in je eentje  in een vieze wagen door het wijken rijdt. De politie bepaald verder ik zelf of hij of zei de auto vies vind van binnen. En daar is natuurlijk geen discussie mee mogelijk. Ga je met je auto dan door een wasstraat?

4. In Spanje persoon er regels dat autobestuurders enkel mag parkeren aan den flank van woningen inclusief eentje ‘even’ huisnummer. Waarom? Niemand diegene ie weet!

5. In Zuid-Afrika waar de mensen dol zijn op hun dieren in het wilde, soms komt het voor dat een wilde cheeta de weg op loopt, in dit land heeft de wilde cheeta altijd voorrang!

6. Het is verboden om in Scandinavië zonder verkeerslichten te rijden, hier lijkt het hen zo belangrijk dat de koplampen altijd aan zijn dat ze auto’s zo bouwen waar ze niet eens de verlichting van uit kunnen.
7. Het is illegaal om in Thailand zonder shirt te rijden. Aangezien het in Thailand soms maandenlang  warm weer kan zijn is overtreden veel Thaise mannen deze regel vaak.
8. Het is verboden in Saudi Arabië als vrouw in een auto te rijden, echter is dit regel kort geleden veranderd!
je zou denken dat ze leefden in een stedentijdperk.

9. In Spanje is het dragen van een zonnebril in de auto verplicht. Natuurlijk zijn er iets meer zonuren in Spanje, wat het redelijk maakt. Maar plicht? Dat is een beetje vreemd.
10. In Japan krijg je een boete voor het natmaken van een voetganger die in een diepe plaswater rijdt – een regel waarvan we denken dat ze overal mogen handhaven!

11. In sommige Amerikaanse staten mag je op het trottoir rijden zolang je voetgangers waarschuwt (door tegen ze te schreeuwen…

12. Je mag een huisdier in de auto meenemen in Italië? Dit mag zolang u uw veiligheidsgordel draagt.

13. In Duitsland mag je naakt rijden, het wordt beschouwd als privébezit, maar het dragen van schoenen is verplicht, want op je blote voeten heb je minder grip op de gaspedalen.

14.In Frankrijk moet je een blaas test in de auto hebben, want Je anders kan je een boete krijgen. Dit maakt deel uit van de standaard verkeersregels van de auto voor alle Fransen.
Krijg jou zowel geen toereikend van gekke weetjes? Check dan zowel nog ooit onzerzijds blog overheen den 10 vreemdste verkeersregels te zijn.
Veilige vertrek tocht gewenst!

Nog niet zo bekend met de Nederlandse verkeersregels? Neem dan rijlessen bij autorijschool Utrecht. Heb je net je rijbewijs gehaald lees dan hier handig informatie: Rijbewijs in Utrecht gehaald? Waar kan je je rijbewijs ophalen?