Niemand vindt het leuk om te zakken voor zijn rijbewijs, echter kun je er niet altijd iets aan doen. Misschien dat je tijdens het examen erg nerveus was. Wat moet je doen als je gezakt bent voor jouw rijbewijs? Om hier achter te komen raden wij je aan om gelijk even door te lezen. In dit artikel delen we met jou de beste 6 tips die je kunt volgen als je gezakt bent voor je rijbewijs. Zo kan je ondanks de tegenslag toch nog iets nieuws leren.
 

1: Leer van je fouten

 
De belangrijkste tip is om te leren van je fouten. Fouten horen erbij, zonder fouten te maken kan je niets leren. Bekijk goed waar het mis is gegaan. Moet jij werken aan het parkeren? Of is het schakelen een onderdeel waar je op moet letten? Door je fouten onder ogen te zien zal je de volgende keer wel weten wat je moet doen om het examen te halen.
 

2: kijk naar het examenformulier

 
Het is belangrijk dat je naar het examenformulier kijkt . Op dit formulier zie je terug op welke onderdelen je voldoende hebt gescoord en waar je een onvoldoende hebt gehaald. Aangezien de examinator nog wel eens wat vergeet bij het evaluatiegesprek is het verstandig om dit altijd even dubbel te checken, zo weet je zeker dat je niets over zal slaan.
 

3: Houd de moed erin 

 
Als je gezakt bent is het niet de bedoeling dat je er bij de pakken neer moet gaan zitten. Het is juist belangrijk dat je altijd de moed hoog houdt en dat je niet opgeeft. Je hebt al een hele lange weg afgelegd, het zou zonde zijn om hier op dit moment vanaf te zien. Weet dat het de volgende keer vast en zeker beter zal gaan.
 

4: Spreek af met vrienden

 
Om te voorkomen dat je gestrest raakt van het slechte nieuws is het een goed plan om iets met vrienden te gaan doen. Door af te spreken zal je jouw ‘ei kwijt kunnen’, dit lucht erg op. Daar komt ook nog eens bij dat je vrienden misschien wel tips en tricks hadden die je kunt gebruiken voor tijdens het volgende examen.
 

5: Blijf rijles volgen

 
Wij raden je aan om in de periode tussen dit examen en je herexamen altijd rijlessen te blijven volgen. Het is namelijk zo dat je jouw kansen hierdoor aanzienlijk kunt verbeteren. Door je rijlessen door te laten gaan zal je in staat zijn om de puntjes op de i te zetten. Samen met de instructeur zal je specifiek gaan werken aan de dingen die je lastig vond tijdens het eerste examen.

6: Vraag een nader onderzoek aan

 
Deze tip is alleen voor de mensen die al 4 keer of meer gezakt zijn. Voor deze groep mensen wordt er een speciaal examen bij het CBR gehouden. Dit examen is een kwartier langer dan een normaal rijexamen. Door deze extra tijd zal je in staat zijn om je zenuwen te verminderen. De examinator zal zijn best doen om je helemaal op je gemak te stellen. Dit kan net het verschil zijn tussen een voldoende of een onvoldoende.
error: Inhoud is beschermd !! © Copyright Rijschool Troy